Obiady

Serdecznie zapraszamy do naszej stołówki szkolnej

Opłaty za posiłki w styczniu 2018 roku wynoszą:
dla klas 0:           156,00 PLN
dla kas I – VI:      117,00 PLN

Proszę o terminowe wpłaty do 10 dnia każdego miesiąca włącznie.
BRAK OPŁATY SPOWODUJE WYKREŚLENIE DZIECKA ZE STOŁÓWKI.

UWAGA

RODZICE, KTÓRZY NIE UREGULOWALI PŁATNOŚCI ZA POSIŁKI (brak informacji o kwocie) BARDZO PROSZĘ O KONTAKT TELEFONICZNY LUB OSOBISTY Z AJENTEM LUB PANIĄ ULĄ Z KUCHNI.

Małgorzata Kawala 531 11 42 43

Odmówienie obiadów: dla klas 0 – III  do godziny 8.00
dla klas IV – VI  do godziny 8.00
pod numerem telefonu 531 11 42 43
Płatności za obiady szkolne proszę kierować na konto:
G&P Małgorzata Kawala
18 1950 0001 2006 4558 8073 0001 IDEA BANK
W opisie wpłat: Imię i nazwisko dziecka oraz aktualna klasa

UWAGA

RODZICE, KTÓRZY SĄ ZAINTERESOWANI POSIŁKAMI NA STOŁÓWCE, PROSZĘ O WYPEŁNIENIE KARTY ZGŁOSZENIOWEJ .

Brak karty zgłoszeniowej eliminuje dziecko z posiłków.

Zapraszam do obserwowania naszego profilu na facebook

Małgorzata Kawala

 jadlospis

Poniedziałek 18.12.2017

Śniadanie:

  • Kasza manna na mleku (200 g), kanapka na pieczywie z ziarnem z wędliną (30/5 g), ogórek świeży (5 g), herbata z cytryną (200 ml).

Obiad:

  • Zupa szczawiowa z jajkiem (150/250 g), makaron penne (100/150 g), kurczak z warzywami w sosie curry (65/85/15 g), surówka warzywa na parze z sosem czosnkowym (100/150/10 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Kisiel (150 g), herbatniki (15 g).

Wtorek 19.12.2017

Śniadanie:

  • Parówka po kanadyjsku (100 g), keczup/musztarda (5 g), bułka z masłem (20 g), kanapka z serem żółtym (30/5 g), pomidor (5 g), herbata owocowa (200 ml).

Obiad:

  • Zupa krupnik (150/250 g), ziemniaki gotowane (100/150 g), klops w sosie pomidorowym (65/85 g), surówka narodowa (100/150 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Ciasto strucla jabłkowa (40 g), woda z sokiem malinowym (200 ml).

Środa 20.12.2017

Śniadanie:

  • Płatki kukurydziane na mleku (200 g), kanapka na pieczywie pumpernikiel z wędliną (30/5 g), papryka świeża (5 g), herbata z cytryną (200 ml).

Obiad:

  • Zupa grochowa (150/250 g), kluski leniwe (200/300 g), surówka z marchewki (100/150 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Owoc (150 g).

Czwartek 21.12.2017

Śniadanie:

  • Chałka z miodem/dżemem (60/10 g), kawa zbożowa (200 ml).

Obiad:

  • Zupa rosół z makaronem (150/250 g), ziemniaki gotowane (100/150 g), schab środkowy pieczony w sosie własnym (65/85/10 g), surówka z buraków i jabłka (100/150 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Galaretka z owocami (130 g).

Piątek 22.12.2017

Śniadanie:

  • Ryż na mleku (200 g), kanapka z pastą jajeczną i szczypiorkiem (150 g), bułka z masłem (30/3 g), kanapka z serem żółtym (30/5 g), rzodkiewka (5 g), herbata owocowa (200 ml).

Obiad:

  • Zupa jarzynowa (150/250 g), makaron farfalle (100/150 g), ser biały (10 g), jogurt (10 g), rodzynki (5 g), sałatka owocowa (100/150 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Owoc (150 g).

    PRACOWNICY KUCHNI ŻYCZĄ WESOŁYCH ŚWIĄT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zaakceptowane przez dietetyka:
Jolanta Katarzyna Wróbel

Dopuszcza się ewentualne zmiany w jadłospisie

Góra