Obiady

Serdecznie zapraszamy do naszej stołówki szkolnej

Opłaty za posiłki w maju 2018 roku wynoszą:
dla klas 0:          18*13,00 PLN = 234,00 PLN
dla kas I – VI:     18*9,00 PLN = 162,00 PLN

Proszę o terminowe wpłaty do 10 dnia każdego miesiąca włącznie.
BRAK OPŁATY SPOWODUJE WYKREŚLENIE DZIECKA ZE STOŁÓWKI.

UWAGA

RODZICE, KTÓRZY NIE UREGULOWALI PŁATNOŚCI ZA POSIŁKI (brak informacji o kwocie) BARDZO PROSZĘ O KONTAKT TELEFONICZNY LUB OSOBISTY Z AJENTEM LUB PANIĄ ULĄ Z KUCHNI.

Małgorzata Kawala 531 11 42 43

Odmówienie obiadów: dla klas 0 – III  do godziny 8.00
dla klas IV – VI  do godziny 8.00
pod numerem telefonu 531 11 42 43
Płatności za obiady szkolne proszę kierować na konto:
G&P Małgorzata Kawala
18 1950 0001 2006 4558 8073 0001 IDEA BANK
W opisie wpłat: Imię i nazwisko dziecka oraz aktualna klasa

UWAGA

RODZICE, KTÓRZY SĄ ZAINTERESOWANI POSIŁKAMI NA STOŁÓWCE, PROSZĘ O WYPEŁNIENIE KARTY ZGŁOSZENIOWEJ .

Brak karty zgłoszeniowej eliminuje dziecko z posiłków.

Zapraszam do obserwowania naszego profilu na facebook

Małgorzata Kawala

 jadlospis

 

Poniedziałek 14.05.2018

Śniadanie:

  • Kanapki na pieczywie mieszanym z wędliną i serem żółtym (60/5/5 g), ogórek świeży ( 5 g), herbata owocowa (200 ml).

Obiad:

  • Zupa żurek (150/250 g), kasza wiejska (100/150 g), gulasz po węgiersku (65/85/15 g), surówka kolesław (100/150 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Budyń (150 g).

Wtorek 15.05.2018

Śniadanie:

  • Placki drożdżowe z musem truskawkowym (150/5 g), kawa zbożowa (200 ml).

Obiad:

  • Zupa szczawiowa z jajkiem (150/250 g), ziemniaki gotowane (100/150 g), sznycel z indyka (65/85 g), fasolka szparagowa (100/150 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Ciasto drożdżowe (40 g), woda z cytryną (200 ml).

Środa 16.05.2018

Śniadanie:

  • Frankfurterki grillowane (100 g), bułka z masłem (30/3 g), kanapka z serem żółtym (30/5 g), keczup/musztarda (5 g), herbata z cytryną (200 ml).

Obiad:

  • Zupa grochowa (150/250 g), łazanki z kapustą i pieczarką (200/300 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Owoc (150 g).

Czwartek 17.05.2018

Śniadanie:

  • Płatki owsiane na mleku (200 g), kanapka na pieczywie z pastą mięsną (30/10 g), ogórek kiszony (5 g), herbata z cytryną (200 ml).

Obiad:

  • Zupa pomidorowa z makaronem (150/250 g), ćwiartki ziemniaka opiekane (100/150 g), gyros (65/85 g), sos czosnkowy (10 g), warzywa parowane (100/150 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Galareta z owocami (150 g).

Piątek 18.05.2018

Śniadanie:

  • Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką (100 g), bułka z masłem (20/3 g), kanapka z serkiem topionym (30/5 g), pomidor (5 g), herbata owocowa (200 ml).

Obiad:

  • Zupa pieczarkowa z makaronem (150/250 g), naleśniki z serem (200/300 g), polane jogurtem (10 g), surówka z marchewki (100/150 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Owoc (150 g).

Zaakceptowane przez dietetyka:
Beata Błażejczyk

Dopuszcza się ewentualne zmiany w jadłospisie

Góra