Obiady

Serdecznie zapraszamy do naszej stołówki szkolnej

Opłaty za posiłki w styczniu 2018 roku wynoszą:
dla klas 0:          12*13,00 PLN = 156,00 PLN
dla kas I – VI:     12*9,00 PLN = 108,00 PLN

Proszę o terminowe wpłaty do 10 dnia każdego miesiąca włącznie.
BRAK OPŁATY SPOWODUJE WYKREŚLENIE DZIECKA ZE STOŁÓWKI.

UWAGA

RODZICE, KTÓRZY NIE UREGULOWALI PŁATNOŚCI ZA POSIŁKI (brak informacji o kwocie) BARDZO PROSZĘ O KONTAKT TELEFONICZNY LUB OSOBISTY Z AJENTEM LUB PANIĄ ULĄ Z KUCHNI.

Małgorzata Kawala 531 11 42 43

Odmówienie obiadów: dla klas 0 – III  do godziny 8.00
dla klas IV – VI  do godziny 8.00
pod numerem telefonu 531 11 42 43
Płatności za obiady szkolne proszę kierować na konto:
G&P Małgorzata Kawala
18 1950 0001 2006 4558 8073 0001 IDEA BANK
W opisie wpłat: Imię i nazwisko dziecka oraz aktualna klasa

UWAGA

RODZICE, KTÓRZY SĄ ZAINTERESOWANI POSIŁKAMI NA STOŁÓWCE, PROSZĘ O WYPEŁNIENIE KARTY ZGŁOSZENIOWEJ .

Brak karty zgłoszeniowej eliminuje dziecko z posiłków.

Zapraszam do obserwowania naszego profilu na facebook

Małgorzata Kawala

 jadlospis

Poniedziałek 8.01.2018

Śniadanie:

  • Płatki owsiane na mleku (200 g), kanapka na ciemnym pieczywie z wędliną (30/5 g), ogórek świeży (5 g), herbata z cytryną (200 ml).

Obiad:

  • Zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym (150/250 g), spaghetti bolognese (150/200/15 g), surówka kolesław (100/150 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Kisiel (150 g), mini herbatniki (15 g).

Wtorek 9.01.2018

Śniadanie:

  • Placki drożdżowe z musem truskawkowym (200/10 g), kakao (200 ml).

Obiad:

  • Zupa ogórkowa (150/250 g), ziemniaki gotowane (100/150 g), pulpety w sosie pomidorowym (65/85/10 g), sałata masłowa z jogurtem (100/150/10 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Ciasto piaskowe (40 g), mięta (200 ml).

Środa 10.01.2018

Śniadanie:

  • Frankfurterki grillowane (100 g), bułka z masłem (25/3 g), kanapka z serem żółtym (30/5 g), pomidor (5 g), herbata owocowa (200 ml).

Obiad:

  • Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty (150/250 g), pierogi z serem (200/300 g), polane jogurtem (15 g), surówka z marchewki (100/150 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Owoc (150 g).

Czwartek 11.01.2018

Śniadanie:

  • Płatki kukurydziane na mleku (200 g), kanapka z wędliną (30/5 g), papryka świeża (5 g), herbata owocowa (200 ml).

Obiad:

  • Zupa rosół z makaronem (150/250 g), frytki z pieca (100/150 g), pałki drobiowe grillowane (65/85 g), marchewka z groszkiem (100/150 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Gofry (150 g), woda z sokiem malinowym (200 ml).

Piątek 12.01.2018

Śniadanie:

  • Jajecznica ze szczypiorkiem na maśle (100 g), pieczywo (30 g), pumpernikiel z serkiem topionym (15/3 g), herbata z cytryną.

Obiad:

  • Zupa barszcz czerwony (150/250 g), ryż z warzywami po chińsku (bez grzybów mun) (150/250/20 g), surówka z kapusty pekińskiej z sosem czosnkowym (100/150 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Owoc (150 g).

Zaakceptowane przez dietetyka:
Jolanta Katarzyna Wróbel

Dopuszcza się ewentualne zmiany w jadłospisie

Góra