Obiady

Serdecznie zapraszamy do naszej stołówki szkolnej

Opłaty za posiłki w styczniu 2020 roku wynoszą:
dla klas 0:          19*13,50 PLN = 256,50 PLN
dla kas I – VI:     19*10,00 PLN = 190,00 PLN

PŁATNOŚĆ  DO DNIA 10.01.2020

OD DNIA 26.09.2019 WYDAWANE SĄ KARTY UMOŻLIWIAJĄCE KORZYSTANIE ZE STOŁÓWKI.

UWAGA
RODZICE, KTÓRZY NIE UREGULOWALI PŁATNOŚCI ZA POSIŁKI (brak informacji o kwocie) BARDZO PROSZĘ O KONTAKT TELEFONICZNY LUB OSOBISTY Z AJENTEM LUB PANIĄ ULĄ Z KUCHNI.

Małgorzata Kawala 531 11 42 43

Odmówienie obiadów: dla klas 0 – III  do godziny 8.00
dla klas IV – VI  do godziny 8.00
pod numerem telefonu 531 11 42 43
Płatności za obiady szkolne proszę kierować na konto:
G&P Małgorzata Kawala
56 1030 0019 0109 8517 0040 5919 Citi Bank
W opisie wpłat: Imię i nazwisko dziecka oraz aktualna klasa

UWAGA

RODZICE, KTÓRZY SĄ ZAINTERESOWANI POSIŁKAMI NA STOŁÓWCE, PROSZĘ O WYPEŁNIENIE KARTY ZGŁOSZENIOWEJ .

Brak karty zgłoszeniowej eliminuje dziecko z posiłków.

Zapraszam do obserwowania naszego profilu na facebook

Małgorzata Kawala

 jadlospis

Poniedziałek 13.01.2020

Śniadanie:

  • Kasza manna na mleku (200 g), kanapka z pasztetem wieprzowym (30/7 g), ogórek kiszony (5 g), herbata owocowa (200 ml).

Obiad:

  • Zupa barszcz biały z kiełbasą (150/250 g), spaghetti bolognese (200/300/25 g), surówka jesienna (100 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Budyń (130 g).

Wtorek 14.01.2020

Śniadanie:

  • Kanapki na pieczywie żytnim z wędliną  i serem żółtym (60/5/5 g), ogórek/pomidor świeży (5/5 g), herbata owocowa (200 ml).

Obiad:

  • Zupa krupnik (150/250 g), ziemniaki gotowane (100/150 g), antrykot drobiowy (65/85 g), marchewka baby (100 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Ciasto (40 g), woda z sokiem malinowym (200 ml).

Środa 15.01.2020

Śniadanie:

  • Parówka z wody (100 g), bułka z masłem (20/3 g), keczap/musztarda (5 g), kanapka z serem kozim (20/5 g), ogórek świeży (5 g), herbata z cytryną (200 ml).

Obiad:

  • Zupa ogórkowa (150/250 g), naleśniki z serem (200/300 g), sos owocowy (10 g), polewa jogurtowa (10 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Owoc (130 g).

Czwartek 16.01.2020

Śniadanie:

  • Płatki kukurydziane na mleku (200 g), kanapka z wędliną (30/5 g), cykoria (5 g), herbata owocowa (200 ml).

Obiad:

  • Zupa pomidorowa (150/250 g), ziemniaki gotowane (100/150 g), kotlet mielony (65/85 g), buraczki zasmażane (100 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Jogurt owocowy (100 g), mini herbatniki (15 g).

Piątek 17.01.2020

Śniadanie:

  • Kanapki na pieczywie mieszanym z pastą jajeczną i szczypiorkiem (60/20 g), kakao (200 ml), marchewka do chrupania (10 g).

Obiad:

  • Zupa barszcz czerwony (150/250 g), ziemniaki gotowane (100/150 g), paluszki rybne z dorsza (65/85 g), surówka z kiszonej kapusty i jabłka, posypane pestkami słonecznika (100 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Owoc (130 g).

ZDROWYCH, WESOŁYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO 2020 ROKU

ŻYCZĄ PRACOWNICY KUCHNI

 

 

Zaakceptowane przez dietetyka:
Beata Błażejczyk

Dopuszcza się ewentualne zmiany w jadłospisie

Góra