Obiady

Serdecznie zapraszamy do naszej stołówki szkolnej

Opłaty za posiłki w listopadzie 2019 roku wynoszą:
dla klas 0:          19*13,50 PLN = 256,50 PLN
dla kas I – VI:     19*10,00 PLN = 190,00 PLN

PŁATNOŚĆ ZA POSIŁKI ZA MIESIĄC PAŹDZIERNIK 2019 WŁĄCZNIE DO DNIA 05.10.2019 (godz. 11.00)

OD DNIA 26.09.2019 WYDAWANE SĄ KARTY UMOŻLIWIAJĄCE KORZYSTANIE ZE STOŁÓWKI.

UWAGA
RODZICE, KTÓRZY NIE UREGULOWALI PŁATNOŚCI ZA POSIŁKI (brak informacji o kwocie) BARDZO PROSZĘ O KONTAKT TELEFONICZNY LUB OSOBISTY Z AJENTEM LUB PANIĄ ULĄ Z KUCHNI.

Małgorzata Kawala 531 11 42 43

Odmówienie obiadów: dla klas 0 – III  do godziny 8.00
dla klas IV – VI  do godziny 8.00
pod numerem telefonu 531 11 42 43
Płatności za obiady szkolne proszę kierować na konto:
G&P Małgorzata Kawala
56 1030 0019 0109 8517 0040 5919 Citi Bank
W opisie wpłat: Imię i nazwisko dziecka oraz aktualna klasa

UWAGA

RODZICE, KTÓRZY SĄ ZAINTERESOWANI POSIŁKAMI NA STOŁÓWCE, PROSZĘ O WYPEŁNIENIE KARTY ZGŁOSZENIOWEJ .

Brak karty zgłoszeniowej eliminuje dziecko z posiłków.

Zapraszam do obserwowania naszego profilu na facebook

Małgorzata Kawala

 jadlospis

 

Poniedziałek 4.11.2019

Śniadanie:

  • Płatki kukurydziane na mleku (200 g), kanapka z wędliną (30/5 g), ogórek świeży (5 g), herbata z cytryną (200 ml).

Obiad:

  • Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty (150/250 g), pierogi z mięsem (200/300 g), surówka z ogórka kiszonego i jabłka (100/150 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Budyń z sokiem malinowym (130/5 g).

Wtorek 5.11.2019

Śniadanie:

  • Kanapki na pieczywie żytnio-pszennym z pasztetem i serem żółtym (60/10/5 g), ogórek kiszony (5 g), pomidor (5 g), herbata owocowa (200 ml).

Obiad:

  • Zupa krupnik (150/250 g), ziemniaki gotowane (100/150 g), pulpety drobiowe w sosie pomidorowym (65/85/10 g), fasolka szparagowa (100/150 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Ciasto strucla owocowa (40 g), mleko (200 ml).

Środa 6.11.2019

Śniadanie:

  • Bułka maślana z miodem (60/10 g), kakao (200 ml).

Obiad:

  • Zupa krem z brokułów z grzankami (150/250 g), ryż gotowany (100/150 g), warzywa po chińsku (100/150 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Owoc (130 g).

Czwartek 7.11.2019

Śniadanie:

  • Lane kluski na mleku (200 g), kanapka na pieczywie pszennym z wędliną (30/5 g), papryka czerwona (5 g), herbata z cytryną (200 ml).

Obiad:

  • Zupa pomidorowa z makaronem (150/250 g), ziemniaki gotowane (100/150 g), sznycel z indyka (65/85 g), surówka jesienna (100/150 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Gofry (40 g), woda z sokiem malinowym (200 ml).

Piątek 8.11.2019

Śniadanie:

  • Kanapki na pieczywie żytnim z pastą z makreli i serem żółtym (60/5/5 g), pomidor (5 g), ogórek konserwowy (5 g), herbata owocowa (200 ml).

Obiad:

  • Zupa barszcz czerwony (150/250 g), ziemniaki gotowane (100/150 g), paluszki rybne z dorsza (65/85 g), surówka z kapusty kiszonej, jabłka i pestek słonecznika (100/150 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Owoc (130 g).

Zaakceptowane przez dietetyka:
Beata Błażejczyk

Dopuszcza się ewentualne zmiany w jadłospisie

Góra