Obiady

Serdecznie zapraszamy do naszej stołówki szkolnej

Opłaty za posiłki w październiku 2019 roku wynoszą:
dla klas 0:          22*13,50 PLN = 297,00 PLN
dla kas I – VI:     22*10,00 PLN = 220,00 PLN

PŁATNOŚĆ ZA POSIŁKI ZA MIESIĄC PAŹDZIERNIK 2019 WŁĄCZNIE DO DNIA 05.10.2019 (godz. 11.00)

OD DNIA 26.09.2019 WYDAWANE SĄ KARTY UMOŻLIWIAJĄCE KORZYSTANIE ZE STOŁÓWKI.

UWAGA
RODZICE, KTÓRZY NIE UREGULOWALI PŁATNOŚCI ZA POSIŁKI (brak informacji o kwocie) BARDZO PROSZĘ O KONTAKT TELEFONICZNY LUB OSOBISTY Z AJENTEM LUB PANIĄ ULĄ Z KUCHNI.

Małgorzata Kawala 531 11 42 43

Odmówienie obiadów: dla klas 0 – III  do godziny 8.00
dla klas IV – VI  do godziny 8.00
pod numerem telefonu 531 11 42 43
Płatności za obiady szkolne proszę kierować na konto:
G&P Małgorzata Kawala
56 1030 0019 0109 8517 0040 5919 Citi Bank
W opisie wpłat: Imię i nazwisko dziecka oraz aktualna klasa

UWAGA

RODZICE, KTÓRZY SĄ ZAINTERESOWANI POSIŁKAMI NA STOŁÓWCE, PROSZĘ O WYPEŁNIENIE KARTY ZGŁOSZENIOWEJ .

Brak karty zgłoszeniowej eliminuje dziecko z posiłków.

Zapraszam do obserwowania naszego profilu na facebook

Małgorzata Kawala

 jadlospis

 

Poniedziałek 16.09.2019

Śniadanie:

  • Ryż na mleku (200 g), kanapka na ciemnym pieczywie z serem kozim (30/5 g), ogórek świeży (5 g), herbata owocowa (200 ml).

Obiad:

  • Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty (150/250 g), kasza wiejska (100/150 g), gulasz (65/85/30 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Kisiel (130 g), sezamki (15 g).

Wtorek 17.09.2019

Śniadanie:

  • Kanapki na pieczywie mieszanym z wędliną (60/10 g), papryka (5 g), herbata z cytryną (200 ml).

Obiad:

  • Zupa zacierkowa (150/250 g), ziemniaki gotowane (100/150 g), pierś drobiowa grillowana (65/85 g), mix warzyw z sosem koperkowym (100/150 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Ciasto orzechowe (40 g), mięta (200 ml).

Środa 18.09.2019

Śniadanie:

  • Płatki kukurydziane na mleku (200 g), kanapka z wędliną (30/5 g), pomidor (5 g), herbata owocowa (200 ml).

Obiad:

  • Zupa szczawiowa z jajkiem (150/250 g), makaron kokardki (150/250 g), ser biały (10 g), rodzynki (10 g), sos jogurtowo-śmietanowy (10 g), surówka z jabłka (100/150 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Owoc (130 g).

Czwartek 19.09.2019

Śniadanie:

  • Naleśniki z dżemem (200 g), kawa zbożowa (200 ml).

Obiad:

  • Zupa rosół z makaronem (150/250 g), ziemniaki gotowane (100/150 g), kotlet mielony (65/85 g), buraczki zasmażane (100/150 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Galaretka owocowa (130 g).

Piątek 20.09.2019

Śniadanie:

  • Kasza manna na mleku (200 g), kanapka z pastą jajeczną i szczypiorkiem (30/10 g), herbata owocowa (200 ml).

Obiad:

  • Zupa barszcz czerwony (150/250 g), łazanki z kapustą i pieczarką (200/300 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Owoc (130 g).

 

Poniedziałek 23.09.2019

Śniadanie:

  • Kanapki na pieczywie mieszanym z pasztetem i serem kozim (60/6/5 g), ogórek kiszony i pomidor (5/5 g), herbata z cytryną (200 ml).

Obiad:

  • Zupa jarzynowa (150/250 g), pierogi z mięsem (200/300 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Kasza manna z musem owocowym (130/10 g).

Wtorek 24.09.2019

Śniadanie:

  • Płatki czekoladowe na mleku (200 g), kanapka z wędliną i papryką (30/5/5 g), herbata owocowa (200 ml).

Obiad:

  • Zupa ogórkowa (150/250 g), ryż gotowany (100/150 g), gyros drobiowy(65/85/5 g),sos czosnkowy (10 g), surówka jesienna (100/150 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Ciasto drożdżowe (40 g), woda z sokiem malinowym (200 ml).

Środa 25.09.2019

Śniadanie:

  • Parówka z wody (100 g), bułka z masłem (20/3 g), kanapka z serem żółtym (30/5 g), ogórek świeży (5 g), herbata z cytryną (200 ml).

Obiad:

  • Zupa krem z dyni i grzankami (150/250/10 g), knedle ze śliwką (200/300 g), polewa jogurtowa (15 g), marchewka do chrupania (100/150 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Owoc (130 g).

Czwartek 26.09.2019

Śniadanie:

  • Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem (100 g), bułka z masłem (20/3 g), kanapka z wędliną i pomidorem (30/5/5 g), herbata owocowa (200 ml).

Obiad:

  • Zupa pomidorowa z makaronem (150/250 g), ziemniaki gotowane (100/150 g), kotlet schabowy (65/85 g), mizeria (100/150 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Jogurt owocowy (130 g).

Piątek 27.09.2019

Śniadanie:

  • Ryż na mleku (200 g), kanapka z pastą z makreli (30/15 g), ogórek kiszony (5 g), herbata owocowa (200 ml).

Obiad:

  • Zupa pieczarkowa z ziemniakami (150/250 g), ziemniaki gotowane (100/150 g), kotlet rybny (65/85 g), surówka z kapusty kiszonej, jabłka i pestek słonecznika (100/150 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Owoc (130 g).

Zaakceptowane przez dietetyka:
Beata Błażejczyk

Dopuszcza się ewentualne zmiany w jadłospisie

Góra