Obiady

Serdecznie zapraszamy do naszej stołówki szkolnej

Opłaty za posiłki w listopadzie 2017 roku wynoszą:
dla klas 0:        21*13,00 PLN = 273,00 PLN
dla kas I – VI:    21*9,00 PLN = 189,00 PLN

Opłaty za posiłki w grudniu 2017 roku:
dla klas 0:        16*13,00 PLN = 208,00 PLN
dla kas I – VI:     16*9,00 PLN = 144,00 PLN

Proszę o terminowe wpłaty do 10 dnia każdego miesiąca włącznie.
BRAK OPŁATY SPOWODUJE WYKREŚLENIE DZIECKA ZE STOŁÓWKI.

UWAGA

RODZICE, KTÓRZY NIE UREGULOWALI PŁATNOŚCI ZA POSIŁKI (brak informacji o kwocie) BARDZO PROSZĘ O KONTAKT TELEFONICZNY LUB OSOBISTY Z AJENTEM LUB PANIĄ ULĄ Z KUCHNI.

Małgorzata Kawala 531 11 42 43

Odmówienie obiadów: dla klas 0 – III  do godziny 8.00
dla klas IV – VI  do godziny 8.00
pod numerem telefonu 531 11 42 43
Płatności za obiady szkolne proszę kierować na konto:
G&P Małgorzata Kawala
18 1950 0001 2006 4558 8073 0001 IDEA BANK
W opisie wpłat: Imię i nazwisko dziecka oraz aktualna klasa

UWAGA

RODZICE, KTÓRZY SĄ ZAINTERESOWANI POSIŁKAMI NA STOŁÓWCE, PROSZĘ O WYPEŁNIENIE KARTY ZGŁOSZENIOWEJ .

Brak karty zgłoszeniowej eliminuje dziecko z posiłków.

Małgorzata Kawala

 jadlospis

Poniedziałek 13.11.2017

Śniadanie:

  • Lane kluski na mleku (200 g), kanapka na pieczywie z ziarnem z wędliną (30/5 g), rzodkiewka (3 g), herbata owocowa (200 ml).

Obiad:

  • Zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym (150/250 g), kasza gryczana (100/150 g), gulasz z szynki (65/85/10 g), surówka kolesław (100/150 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Budyń (150 g).

Wtorek 14.11.2017

Śniadanie:

  • Chałka z masłem i dżemem/nutellą (60/5/5 g), kawa zbożowa (200 ml).

Obiad:

  • Zupa ogórkowa (150/250 g), frytki (100/150 g), gyros drobiowy (65/85 g), sos tzatziki (5 g), surówka por z groszkiem (100/150 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Ciasto drożdżowe (40 g), mięta (200 ml).

Środa 15.11.2017

Śniadanie:

  • Parówki po kanadyjsku (100 g), bułka z masłem (30/3 g), keczup/musztarda (3 g), herbata z cytryną (200 ml).

Obiad:

  • Zupa pieczarkowa z ziemniakami (150/250 g), kluski leniwe (200/250 g), surówka frytki z jabłka z cynamonem (100/150 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Owoc (150 g).

Czwartek 16.11.2017

Śniadanie:

  • Płatki kukurydziane na mleku (200 g), kanapka na ciemnym pieczywie z wędliną (30/5 g), ogórek świeży/pomidor (5 g), herbata z cytryną (200 ml).

Obiad:

  • Zupa pomidorowa z makaronem (150/250 g), ziemniaki gotowane (100/150 g), schab duszony w sosie własnym (65/85/10 g), marchewka na ciepło (100/150 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Jogurt Polskie Smaki (130 g).

Piątek 17.11.2017

Śniadanie:

  • Kanapka z pastą jajeczną (30/10 g), kanapka z serem żółtym (30/5 g), papryka świeża (5 g), kakao (200 ml).

Obiad:

  • Zupa żurek (150/250 g), ziemniaki gotowane (100/150 g), ryba smażona (65/85 g), surówka z rzodkwi (100/150 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Owoc (150 g).

Zaakceptowane przez dietetyka:
Jolanta Katarzyna Wróbel

Dopuszcza się ewentualne zmiany w jadłospisie

Góra