Obiady

Serdecznie zapraszamy do naszej stołówki szkolnej

Opłaty za posiłki w lutym 2020 roku wynoszą:
dla klas 0:          10*13,50 PLN = 135,00 PLN
dla kas I – VI:     10*10,00 PLN = 100,00 PLN

PŁATNOŚĆ  DO DNIA 10.01.2020

OD DNIA 26.09.2019 WYDAWANE SĄ KARTY UMOŻLIWIAJĄCE KORZYSTANIE ZE STOŁÓWKI.

UWAGA
RODZICE, KTÓRZY NIE UREGULOWALI PŁATNOŚCI ZA POSIŁKI (brak informacji o kwocie) BARDZO PROSZĘ O KONTAKT TELEFONICZNY LUB OSOBISTY Z AJENTEM LUB PANIĄ ULĄ Z KUCHNI.

Małgorzata Kawala 531 11 42 43

Odmówienie obiadów: dla klas 0 – III  do godziny 8.00
dla klas IV – VI  do godziny 8.00
pod numerem telefonu 531 11 42 43
Płatności za obiady szkolne proszę kierować na konto:
G&P Małgorzata Kawala
56 1030 0019 0109 8517 0040 5919 Citi Bank
W opisie wpłat: Imię i nazwisko dziecka oraz aktualna klasa

UWAGA

RODZICE, KTÓRZY SĄ ZAINTERESOWANI POSIŁKAMI NA STOŁÓWCE, PROSZĘ O WYPEŁNIENIE KARTY ZGŁOSZENIOWEJ .

Brak karty zgłoszeniowej eliminuje dziecko z posiłków.

Zapraszam do obserwowania naszego profilu na facebook

Małgorzata Kawala

 jadlospis

Poniedziałek 3.02.2020

Śniadanie:

  • Kanapki na pieczywie żytnio-pszennym z wędliną i serem żółtym (60/5/5 g), pomidor (5 g), ogórek świeży (5 g), herbata z cytryną (200 ml).

Obiad:

  • Zupa grochowa (150/250 g), kluski leniwe z masełkiem i bułką tartą (200/300 g), surówka z marchewki jabłka (100 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Kisiel (130 g), jabłko (100 g).

Wtorek 4.02.2020

Śniadanie:

  • Kasza manna na mleku (200 g), kanapka na pieczywie orkiszowym z pastą mięsną (30/10 g), papryka czerwona (5 g), herbata owocowa (200 ml).

Obiad:

  • Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty (150/250 g), ziemniaki gotowane (100/150 g), kotlet z drobiowy w płatkach (65/85/5 g), kalafior (100 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Ciasto (40 g), woda z sokiem malinowym (200 ml).

Środa 5.02.2020

Śniadanie:

  • Naleśniki z dżemem (150 g), kakao (200 ml).

Obiad:

  • Zupa wiejska (150/250 g), kotlety jajeczno-ryżowe w sosie pieczarkowym (250/350/15 g), surówka z kapusty pekińskiej (100 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Owoc (130 g).

Czwartek 6.02.2020

Śniadanie:

  • Płatki kukurydziane na mleku (200 g), kanapka na pieczywie pszennym z wędliną (30/5 g), ogórek świeży (5 g), herbata z cytryną (200 ml).

Obiad:

  • Płatki kukurydziane na mleku (200 g), kanapka na pieczywie pszennym z wędliną (30/5 g), ogórek świeży (5 g), herbata z cytryną (200 ml).

Podwieczorek:

  • Jogurt owocowy (100 g), mini herbatniki (15 g).

Piątek 7.02.2020

Śniadanie:

  • Kanapki z pastą jajeczną i szczypiorkiem (60/15 g), rzodkiewka (5 g), herbata owocowa (200 ml).

Obiad:

  • Zupa barszcz czerwony (150/250 g), ryż paraboliczny (100/150 g), mus jabłkowy (25 g), polewa jogurtowa (15 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Owoc (130 g).

 

 

Zaakceptowane przez dietetyka:
Beata Błażejczyk

Dopuszcza się ewentualne zmiany w jadłospisie

Góra