Obiady

Serdecznie zapraszamy do naszej stołówki szkolnej

Opłaty za posiłki we wrześniu 2018 roku wynoszą:
dla klas 0:          19*13,00 PLN = 247,00 PLN
dla kas I – VI:     19*10,00 PLN = 190,00 PLN

Proszę o terminowe wpłaty do 10 dnia każdego miesiąca włącznie.
BRAK OPŁATY SPOWODUJE WYKREŚLENIE DZIECKA ZE STOŁÓWKI.

TERMIN WPŁATY WE WRZEŚNIU DO 10.09.2018 (poniedziałek), PIENIĄDZE POWINNY BYĆ NA KONCIE.
JEDNOCZEŚNIE INFORMUJĘ, ŻE DZIECI KTÓRE ZALEGAJĄ Z PŁATNOŚCIAMI ZA MAJ I CZERWIEC 2018 ROKU, NIE OTRZYMAJĄ POSIŁKU.

UWAGA

RODZICE, KTÓRZY NIE UREGULOWALI PŁATNOŚCI ZA POSIŁKI (brak informacji o kwocie) BARDZO PROSZĘ O KONTAKT TELEFONICZNY LUB OSOBISTY Z AJENTEM LUB PANIĄ ULĄ Z KUCHNI.

Małgorzata Kawala 531 11 42 43

Odmówienie obiadów: dla klas 0 – III  do godziny 8.00
dla klas IV – VI  do godziny 8.00
pod numerem telefonu 531 11 42 43
Płatności za obiady szkolne proszę kierować na konto:
G&P Małgorzata Kawala
56 1030 0019 0109 8517 0040 5919 Citi Bank
W opisie wpłat: Imię i nazwisko dziecka oraz aktualna klasa

UWAGA

RODZICE, KTÓRZY SĄ ZAINTERESOWANI POSIŁKAMI NA STOŁÓWCE, PROSZĘ O WYPEŁNIENIE KARTY ZGŁOSZENIOWEJ .

Brak karty zgłoszeniowej eliminuje dziecko z posiłków.

Zapraszam do obserwowania naszego profilu na facebook

Małgorzata Kawala

 jadlospis

 

Poniedziałek 17.09.2018

Śniadanie:

  • Płatki kukurydziane na mleku (200 g), kanapka na ciemnym pieczywie z wędliną (30/5 g), pomidor (5 g), herbata z cytryną (200 ml).

Obiad:

  • Zupa barszcz czerwony (150/250 g), kasza wiejska (100/150 g), gulasz z szynki (65/85/15 g), surówka z ogórka kiszonego i jabłka (100/150 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Kisiel (100 g), słodkie co nie co.

Wtorek 18.09.2018

Śniadanie:

  • Twarożek ze szczypiorkiem (100 g), bułka z masłem (25/3 g), kanapka z wędliną (30/5 g), papryka (5 g), herbata owocowa (200 ml).

Obiad:

  • Zupa krem z dyni z grzankami (150/250 g), ziemniaki gotowane (100/150 g), kotlet z piersi kurczaka (65/85 g), marchewka na ciepło (100/150 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Ciasto (40 g), woda z sokiem malinowym (200 ml).

Środa 19.09.2018

Śniadanie:

  • Parówka z wody (100 g), chleb z masłem (25/3 g), kanapka z serem żółtym (30/5 g), ogórek świeży (5 g), herbata z cytryną (200 ml).

Obiad:

  • Zupa z soczewicy (150/250 g), makaron wstążki z salsą zieloną i mielonym mięsem (150/200/30 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Owoc (150 g).

Czwartek 20.09.2018

Śniadanie:

  • Ryż na mleku (200 g), bułeczka maślana z masłem i dżemem (25/3/5 g), herbata z cytryną (200 ml).

Obiad:

  • Zupa pomidorowa z makaronem (150/250 g), ziemniaki gotowane (100/150 g), kotlet mielony (65/85 g), buraczki na ciepło (100/150 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Jogurt owocowy (130 g).

Piątek 21.09.2018

Śniadanie:

  • Kanapka z pastą jajeczną i szczypiorkiem (30/10 g), kanapka z pumpernikla z serem brie (10/5 g), ogórek świeży (5 g), herbata owocowa (200 ml).

Obiad:

  • Zupa koperkowa (150/250 g), makaron świderki z musem truskawkowym (200/300/25 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Owoc (150 g).

Zaakceptowane przez dietetyka:
Beata Błażejczyk

Dopuszcza się ewentualne zmiany w jadłospisie

Góra