Jadłospis

Serdecznie zapraszamy do naszej stołówki szkolnej

Opłaty za posiłki w październiku 2020 roku wynoszą:
dla klas 0:          21*14,00 PLN = 294,00 PLN
dla kas I – VI:     21*11,00 PLN = 231,00 PLN

PŁATNOŚĆ  DO DNIA 10.10.2020

OD DNIA 26.09.2019 WYDAWANE SĄ KARTY UMOŻLIWIAJĄCE KORZYSTANIE ZE STOŁÓWKI.

UWAGA
RODZICE, KTÓRZY NIE UREGULOWALI PŁATNOŚCI ZA POSIŁKI (brak informacji o kwocie) BARDZO PROSZĘ O KONTAKT TELEFONICZNY LUB OSOBISTY Z AJENTEM LUB PANIĄ ULĄ Z KUCHNI.

Małgorzata Kawala 531 11 42 43

Odmówienie obiadów: dla klas 0 – III  do godziny 8.00
dla klas IV – VI  do godziny 8.00
pod numerem telefonu 531 11 42 43
Płatności za obiady szkolne proszę kierować na konto:
G&P Małgorzata Kawala
56 1030 0019 0109 8517 0040 5919 Citi Bank
W opisie wpłat: Imię i nazwisko dziecka oraz aktualna klasa

UWAGA

RODZICE, KTÓRZY SĄ ZAINTERESOWANI POSIŁKAMI NA STOŁÓWCE, PROSZĘ O WYPEŁNIENIE KARTY ZGŁOSZENIOWEJ .

OBOWIĄZKOWO deklaracji do korzystania ze stołówki szkolnej

Brak karty zgłoszeniowej eliminuje dziecko z posiłków.

Zapraszam do obserwowania naszego profilu na facebook

Małgorzata Kawala

 jadlospis

Poniedziałek 26.10.2020

Śniadanie:

  • Płatki kukurydziane na mleku (200 g), kanapka na pieczywie żytnim z wędliną (30/5 g), warzywo sezonowe (5 g), herbata z cytryną (200 ml).

Obiad:

  • Zupa jarzynowa (150/250 g), spaghetti bolognese (200/300/20 g), surówka z kapusty pekińskiej (100 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Budyń (100 g).

Wtorek 27.10.2020

Śniadanie:

  • Kanapki na pieczywie mieszanym z wędliną i serem żółtym (60/5/5 g), warzywo sezonowe (5 g), herbata owocowa (200 ml).

Obiad:

  • Zupa ogórkowa (150/250 g), ziemniaki gotowane (100/150 g), podudzie z kurczaka grillowane (65/85 g), fasolka szparagowa  (100 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Ciasto (40 g), woda z sokiem malinowym (200 ml).

Środa 28.10.2020

Śniadanie:

  • Frankfurterka pieczona w piecu (100 g), bułka z masłem (25/3 g), kanapka na pieczywie pszennym z serkiem kozim (30/5 g), warzywo sezonowe (5 g), herbata z cytryną (200 ml).

Obiad:

  • Zupa grochowa (150/250 g), naleśniki z serem (200/300 g), sos owocowy (10 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Owoc (100 g).

Czwartek 29.10.2020

Śniadanie:

  • Kluski lane na mleku (200 ml), kanapka na ciemnym pieczywie z wędliną (30/5 g), warzywo sezonowe (5 g), herbata owocowa (200 ml).

Obiad:

  • Zupa pomidorowa z makaronem (150/250 g), ziemniaki gotowane (100/150 g), gyros drobiowy (65/85 g), warzywa parowane (100 g), sos czosnkowy (10 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Galaretka owocowa (100 g).

Piątek 30.10.2020

Śniadanie:

  • Jajecznica na maśle (100 g), bułka z masłem (25/3 g), kanapka na jasnym pieczywie z serem żółtym (30/5 g), warzywo sezonowe (5 g).

Obiad:

  • Zupa krem z dyni z grzankami (150/250/10 g), ryż gotowany (150/200 g), jabłko parowane (20 g), polewa jogurtowa (10 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Owoc (100 g).

Zaakceptowane przez dietetyka:
Beata Błażejczyk

Dopuszcza się ewentualne zmiany w jadłospisie

Góra