Jadłospis

Serdecznie zapraszamy do naszej stołówki szkolnej

 

JADŁOSPIS OD DN.08.02.-12.02.21

PONIEDZIAŁEK

Ś. Lane kluski na mleku (200 g), kanapka z wędliną (30/5 g), warzywo sezonowe (5 g), herbata z cytryną (200 ml).

  1. Zupa kalafiorowa (150/200 g), naleśniki z serem (200/300 g), polewa jogurtowa (10 g), marchewka do chrupania (10 g), kompot/woda (200 ml)
  2. Kisiel (100 g), mini herbatniki (15 g)

WTOREK

Ś. Parówka z wody (100 g), bułka z masłem (25/3 g), kanapka z serem żółtym (30/5 g), warzywo sezonowe (5 g), herbata owocowa (200 ml)

  1. Zupa ogórkowa (150/200 g), ziemniaki gotowane (100/150 g), pulpet drobiowy w sosie własnym (65/85/10 g), sałata lodowa z sosem włoskim (100/10 g), kompot/woda (200 ml)
  2. Ciasto (40 g), woda z sokiem malinowym (200 ml)

ŚRODA

Ś. Płatki kukurydziane na mleku (200 ml), kanapka z wędliną (30/5 g), warzywo sezonowe (5 g), herbata z cytryną (200 ml)

  1. Zupa wiejska (150/200 g), makaron z sosem carbonara (150/200/15 g), surówka z kapusty pekińskiej (100 g), kompot/woda (200 ml)
  2. Owoc (100 g)

CZWARTEK

Ś. Placek z jabłkiem (200 g), kakao (200 ml)

  1. Zupa rosół z makaronem (150/200 g), ryż gotowany (100/15/8550 g), gyross drobiowy (65/85 g), sos czosnkowy (10 g), bukiet warzyw (100 g), kompot/woda (200 ml
  2. Pączek (100 g), herbata z cytryną (200 ml)

PIĄTEK

Ś. Kanapka z pastą rybną (30/10 g), kanapka z serem żółtym (30/5 g), warzywo sezonowe (5 g), herbata owocowa (200 ml)

  1. Zupa barszcz ukraiński (150/200 g), ziemniaki gotowane (100/150 g), ryba smażona (65/85 g), surówka z kapusty kiszonej i jabłka posypana ziarnem słonecznika (100 g), woda/kompot (200 ml)
  2. Owoc (100 g)

 

 

OPŁATY ZA POSIŁKI MARZEC 2021
 
KLASA „0”               23 dni x 14,00 = 322,00
KLASY „1 – 3”          23 dni x 11,00 = 253,00
 
 
JADŁOSPIS OD DN. 01.03.2021 DO DN. 05.03.2021
 

PONIEDZIAŁEK

 Ś. Płatki kukurydziane na mleku (200 g), kanapka na pieczywie mieszanym z wędliną (30/5 g), warzywo sezonowe (5 g), herbata owocowa (200 ml)

  1. Zupa ryżanka (150/250 g), pierogi z serem i polewa jogurtowo-śmietanową (200/300/20 g), surówka z marchewki i ananasa (100 g), kompot/woda (200 ml)
  2. Kisiel (100 g), mini herbatniki (15 g)

WTOREK

Ś. Parówka z wody (100 g), bułka z masłem (25/3 g), keczup/musztarda (5 g), kanapka z serem żółtym (30/5 g), warzywo sezonowe (5 g), herbata z cytryną (200 ml)

  1. Zupa neapolitanka (150/250 g), ryż gotowany (100/150 g), klopsiki w sosie własnym (65/85/15 g), surówka z kapusty pekińskiej (100 g), kompot/woda (200 ml)
  2. Ciasto (40 g), kakao (200 ml)

ŚRODA

Ś. Płatki czekoladowe na mleku (200 g), kanapka z wędliną (30/5 g), warzywo sezonowe (5 g), herbata owocowa (200 ml)

  1. Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty (150/250 g), placki ziemniaczane (200/300 g), surówka z ogórka kiszonego (100 g), kompot/woda (200 ml)
  2. Sałatka owocowa (130 g)

CZWARTEK

Ś. Naleśniki z dżemem (200 g), kawa zbożowa z mlekiem (200 ml)

  1. Zupa pomidorowa z makaronem (150/250 g), ziemniaki gotowane (100/150 g), sznycel z indyka (65/85 g), kalafior parowany (100 g), kompot/woda (200 ml)
  2. Serek owocowy (100 g)

PIĄTEK

Ś. Jajko sadzone (100 g), chleb z masłem (25/3 g), kanapka z serem żółtym (30/5 g), warzywo sezonowe (5 g), herbata z cytryna (200 ml)

  1. Zupa krem z dyni z grzankami (150/250 g), ziemniaki gotowane (100/150 g), paluszki rybne z dorsza (65/85 g), surówka z kapusty kiszonej i jabłka posypana ziarnem słonecznika i dyni (100 g), kompot/woda (200 ml)
  2. Owoc (100 g)
 

 

JADŁOSPIS OD DN. 22.02.21 DO DN. 26.02.21

PONIEDZIAŁEK

Ś. Kasza manna na mleku (200 g), kanapka na żytnim pieczywie z wędliną (30/5 g), warzywo sezonowe (5 g), herbata owocowa (200 ml)

  1. Zupa krupnik (150/200 g), spaghetti bolognese (200//300/20 g), ser tarty (5 g), surówka z białej kapusty (100 g), kompot/woda (200 ml)
  2. Kisiel (100 g), mini herbatniki (15 g)

WTOREK

Ś. Jajko sadzone (50 g), tosty z masłem (25/3 g), tosty z szynką (25/5 g), herbata z cytryną (200 ml)

  1. Zupa ogórkowa (150/200 g), ziemniaki gotowane (100/150 g), kotlet pożarski (65/85 g), marchewka z groszkiem zasmażana (100 g), kompot/woda (200 ml)
  2. Ciasto (40 g), woda z cytryną (200 ml)

ŚRODA

Ś. Płatki czekoladowe na mleku (200 g), kanapka z pastą mięsną (30/10 g), herbata owocowa (200 ml), warzywo sezonowe (5 g)

  1. Zupa jarzynowa (150/200 g), makaron kokardki z truskawkami i serem białym (200/250/30/10 g), kompot/woda (200 ml)
  2. Owoc (100 g)

CZWARTEK

Ś. Naleśniki z dżemem (200 g), kakao (200 ml)

  1. Zupa rosół z makaronem (150/200 g), ziemniaki gotowane (100/150 g), bitki wieprzowe w sosie własnym (65/85/15 g), surówka z buraka (100 g), kompot/woda (200 ml)
  2. Galaretka z owocami (150 g)

PIĄTEK

Ś. Kanapki z pastą rybną (60/20 g), ogórek świeży (10 g), herbata z cytryną (200 ml)

  1. Zupa pieczarkowa z makaronem (150/200 g), ziemniaki gotowane (100/150 g), kotlety rybne (65/85 g), surówka z kapusty kiszonej, jabłka posypane ziarnem słonecznika i dyni, kompot/woda (200 ml)
  2. Owoc (100 g)

 

 

JADŁOSPIS OD DN. 15.02.21 DO DN. 19.02.21

PONIEDZIAŁEK

Ś. Płatki kukurydziane z mlekiem (200 g), kanapka na pieczywie pszennym z wędliną i warzywem sezonowym (30/5/3 g), herbata owocowa (200 ml)

  1. Zupa barszcz biały z kiełbasą (150/200 g), kluski leniwe z masłową okrasą, posypane bułką tartą (200/250/5/2 g), surówka z marchewki (100 g), kompot/woda (200 ml)
  2. Budyń (130 g)

WTOREK

Ś. Placki drożdżowe (200 g), kakao (200 ml)

  1. Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty (150/200 g), ziemniaki gotowane (100/150 g), kotlet z piersi kurczaka (65/85 g), fasolka szparagowa parowana (100 g), kompot/woda (200 ml)
  2. Ciasto (40 g), woda z sokiem malinowym (200 ml)

ŚRODA

Ś. Parówka z wody (100 g), bułka z masłem (25/3 g), kanapka z serem żółtym (30/5 g), warzywo sezonowe (5 g), herbata z cytryną (200 ml)

  1. Zupa grochowa (150/200 g), kotlet ziemniaczany (200 g), sos pieczarkowy (10 g), surówka z kapusty pekińskiej (100 g), kompot/woda (200 ml)
  2. Owoc (130 g)

CZWARTEK

Ś. Płatki owsiane na mleku (200 g), chałka z powidłami śliwkowymi (30/5 g), herbata owocowa

  1. Zupa pomidorowa z makaronem (200 g), ziemniaki gotowane (100/150 g), kotlet mielony (65/85 g), buraczki zasmażane (100 g), kompot/woda (200 ml)
  2. Jogurt owocowy (100 g)

PIĄTEK

Ś. Jajecznica na maśle (100 g), pieczywo z masłem (25/3 g), kanapka z serem brie (30/5 g), ogórek świeży (5 g), herbata z cytryną (200 ml)

  1. Zupa brokułowa (150/200 g), ziemniaki gotowane (100/150 g), paluszki rybne z dorsza (65/85 g), surówka z kapusty kiszonej i jabłka posypana ziarnami słonecznika i dyni (100 g), kompot/woda (200 ml)
  2. Owoc (130 g)

 

 

 

Opłaty za posiłki w październiku 2020 roku wynoszą:
dla klas 0:          18*14,00 PLN = 252,00 PLN
dla kas I – III:     20*11,00 PLN = 220,00 PLN

PŁATNOŚĆ  DO DNIA

OD DNIA 26.09.2019 WYDAWANE SĄ KARTY UMOŻLIWIAJĄCE KORZYSTANIE ZE STOŁÓWKI.

UWAGA
RODZICE, KTÓRZY NIE UREGULOWALI PŁATNOŚCI ZA POSIŁKI (brak informacji o kwocie) BARDZO PROSZĘ O KONTAKT TELEFONICZNY LUB OSOBISTY Z AJENTEM LUB PANIĄ ULĄ Z KUCHNI.

Małgorzata Kawala 531 11 42 43

Odmówienie obiadów: dla klas 0 – III  do godziny 8.00
dla klas IV – VI  do godziny 8.00
pod numerem telefonu 531 11 42 43
Płatności za obiady szkolne proszę kierować na konto:
G&P Małgorzata Kawala
56 1030 0019 0109 8517 0040 5919 Citi Bank
W opisie wpłat: Imię i nazwisko dziecka oraz aktualna klasa

UWAGA

RODZICE, KTÓRZY SĄ ZAINTERESOWANI POSIŁKAMI NA STOŁÓWCE, PROSZĘ O WYPEŁNIENIE KARTY ZGŁOSZENIOWEJ .

OBOWIĄZKOWO deklaracji do korzystania ze stołówki szkolnej

Brak karty zgłoszeniowej eliminuje dziecko z posiłków.

Zapraszam do obserwowania naszego profilu na facebook

Małgorzata Kawala

 jadlospis

Poniedziałek 1.02.2021

Śniadanie:

  • .

Obiad:

  • Zupa włoska (200 ml), pierogi z mięsem (200 g), surówka z ogórka kiszonego (100 g), kompot/woda (200 mL0.

Podwieczorek:

  • .

Wtorek 2.02.2021

Śniadanie:

  • .

Obiad:

  • Zupa ryżanka (200 ml), ziemniaki gotowane (100 g), sznycel z indyka (85 g), bukiet warzyw (100 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • .

Środa 3.02.2021

Śniadanie:

  • Płatki kukurydziane na mleku (200 g), kanapka z wędliną (30/5 g), warzywo sezonowe (5 g), herbata owocowa (200 ml).

Obiad:

  • Zupa szczawiowa (150/200 g), makaron z serem białym i polewą jogurtową (150/20/15 g), surówka z marchewki (100 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Owoc (100 g).

Czwartek 4.02.2021

Śniadanie:

  • Placki drożdżowe (200 g), kakao (200 ml).

Obiad:

  • Zupa pomidorowa z makaronem (150/200 g), kasz wiejska (100 g), gulasz wieprzowy (65/85/15 g), surówka z białej kapusty (100 g), kompot/woda (200 ml).

Podwieczorek:

  • Jogurt owocowy (100 g), ciasto (40 g).

Piątek 5.02.2021

Śniadanie:

  • Jajecznica na maśle (100 g), bułka z masłem (25/3 g), herbata z cytryną (200 ml), kanapka z serem żółtym (30/5 g), warzywo sezonowe (5 g).

Obiad:

  • Jajecznica na maśle (100 g), bułka z masłem (25/3 g), herbata z cytryną (200 ml), kanapka z serem żółtym (30/5 g), warzywo sezonowe (5 g).

Podwieczorek:

  • Owoc (100 g).

Zaakceptowane przez dietetyka:
Beata Błażejczyk

Dopuszcza się ewentualne zmiany w jadłospisie

Góra